Recept pastasaus

Vandaag heel veel pastasaus gemaakt met verse tomaten, champignons, courgette, knoflook, ui en basilicum. Alles in schone (steriele) potten gedaan dus voorlopig hebben we genoeg saus in huis! Zelf pastasaus maken is erg makkelijk, lees hieronder het recept!



Ingrediƫnten:

1 ui (gesneden)
scheutje olijfolie
1 of 2 teentjes knoflook (in kleine stukjes gesneden)
1 kilo tomaten 
beetje zout en peper
handvol verse kruiden (bijv. basilicum, oregano)

In een grote pan zachtjes de ui en knoflook bakken (niet bruin laten worden). De tomaten in stukken snijden en toevoegen aan de pan met ui. Beetje zout en peper erbij. Ongeveer 45 min zonder deksel zachtjes laten pruttelen, voeg de verse kruiden toe en laat het nog eens 15 min sudderen. Pureer de tomaten met een staafmixer en kook de tomatensaus in tot gewenste dikte. Doe de saus in uitgekookte potjes (ook de deksels moeten steriel zijn), draai de potjes goed dicht en zet ze 15 min ondersteboven op het aanrecht. Laat de potjes afkoelen en zet weg. Zo is het heerlijke sausje een paar maanden houdbaar. Bij het afkoelen wordt de deksel vacuĆ¼m gezogen en zie je dat de deksel naar binnen getrokken wordt.
Om de potten tomatensaus extra lang te kunnen bewaren kun je de potten ook wecken. De hete saus schenk je dan uit de pan in schone, uitgekookte potten en de schone (uitgekookte) deksels draai je er losjes op. Doe de potten in een grote pan met heet water en een theedoek op de bodem (zodat de potjes niet kapotgaan) en laat het water 15 minuten heel zachtjes koken. De potten moeten minimaal voor driekwart onder water staan. Hierna de deksels van de potten goed aandraaien (niet openen!), 15 min ondersteboven laten staan en af laten koelen. 

TIP: Ook is het heel lekker om champignons en courgette toe te voegen na het bakken van de uien! Daarna de tomaten toevoegen. Zoals je ziet heb ik dat vandaag gedaan :-)

Reacties

  1. Fijn recept en goed idee in die potten. Ik wist niet dat wecken zo gemakkelijk is.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts